O nas

 

ENGLISH SLOVENSKI ITALIANO DEUTSCH

Že od mladih dni je Josef Scherzer st. sanjal o tem, da bi na svoji kmetiji uredil lastno ogrado za divje živali.

Sanje so se uresničile na začetku osemdesetih let, ko smo začeli gojiti damjake. Veliko povpraševanje nas je vzpodbudilo, da projekt razširimo na jelenjad in muflone.

Vedno spet so prihajali k nam obiskovalci, ki so si želeli ogledati zanimive živali, kar smo jim radi dovolili. Iz tega je nastala ideja, da bi gojišče trajno odprli za obiskovalce in našim gostom nudili tudi pogostitev. Zato smo ponudbo dopolnili s turistično kmetijo. Da bi se predvsem naši mali gostje pri nas dobro počutili, smo uredili veliko igrišče in vrt z živalmi za božanje.

Postopoma smo opustili živinorejo in naše gospodarsko poslopje preuredili v sodoben muzej.

Leta 1993 nam je uspelo pridobiti ribe od gospoda Berna Schoberja, življenjsko delo znanena strokovnjaka za ribe in preparatorja rib iz Lienza, tako da smo lahko odprli naš ribji muzej.

Leta 1996 je Josef Scherzer na potovanju po Kanadi spoznal lastnika muzeja, ki je hotel oditi v pokoj in je iskal naslednika za svoj obrat. Josef Scherzer je izkoristil priložnost in pridobil čudovito zbirko z nad 200 preparati živali iz kanadske divjine. Ti preparati so postali temelj našega Sveta grizlijev.

Naš muzej smo želeli oblikovati čimbolj atraktivno in tako smo v dveh letih načrtovanja in pregradnje muzej razširili na zgornje nadstropje skednja. Tam sedaj najdete naš muzej "Doživljajski svet Afrike". Preparati oz. rokodelske umetnine smo nabavili izključno v Namibiji in jih tudi sami uvozili.

Umetnik Günther Schiffko je s svojimi stenskimi slikami, delno v naravni velikosti, domiselno oblikoval naš saloon in naš zmajev brlog. Tudi stene ribjega muzeja so bile deležne temeljite umetniške predelave. Po Schiffkovi zaslugi se je naš muzej spremenil v pohodno slikanico.

Veselilo bi nas, če bi vas smeli pozdraviti v našem alpskem parku divjih živali Feld am See in vam izreči dobrodošlico!

 

Alpski park divjih živali Feld am See
Alpen Wildpark Feld am See

Živalski park in muzej

 

Družina Scherzer
A-9544 Feld am See
Koroška, Avstrija

Telefon +43 4246 2776

E-mail: info@alpen-wildpark.com

Začetna stran | Park divjih živali | Vrt z živalmi za božanje | Doživljajski svet Afrike
Svet grizlijev | Ribji muzej

O nas | Turistična kmetija | Odpiralni časi in cene | Kontakt | Kako do nas

 

 

 

 

 

 

Alpen Wildpark Feld am See